Komodo Services - Big Brother


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 staat de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother 1999
Alles over de eerste reeks van Big Brother. Het programma, de verhalen, de bewoners en nog veel meer!

Verhalen
Week 1
Een 1-2 tussen Theo van Gogh en Emile Ratelband.
Week 2
Kim Holland verzorgt vrouwenweek.
Week 3
Henk Bres snapt er helemaal niks van.
Week 4
Tatoo-koning Henk Schiffmacher maakt totempaal.

Vips
Week 1
Theo van Gogh - Christine van der Horst - Antje Monteiro - Emile Ratelband - Monique Sluyter - Johan van der Velde - Ad Visser
Week 2
John Blankenstein - Ben Cramer - Kim Holland - Des'Ray Manders - Harry Slinger - Manon Thomas
Week 3
Henk Bres - Maja van den Broecke - Menno Buch - Isabelle Kuylenburg - Nicky Nicole - Mike Starink
Week 4
Maya Eksteen - Anneke Gronloh - Theodoor Holman - Maxine - Henk Schiffmacher - Ronnie Tober

Big Brother Vips

Van maandag 22 mei tot vrijdag 16 juni 2000 was Big Brother weer op de televisie. Dit keer met de toevoeging Vips. Een aantal bekende Nederlanders gingen vijf dagen lang back to basics.

In de serie Big Brother Vips gingen bekende Nederlanders de uitdaging aan om onder het oog van vierentwintig camera's, tientallen microfoons en een minimaal huishoudbudget het vijf dagen met elkaar uit te houden.

De spelregels waren hetzelfde als bij Big Brother 1999: contact met de buitenwereld was niet toegestaan en de bewoners konden geld verdienen door opdrachten te vervullen om hun minimale budget op te krikken. Daarnaast moesten ook voor andere doeleidenden uitdagingen aangegaan worden.

Vier weken achter elkaar werden eerder in het Big Brother huis opgenomen beelden uitgezonden van vier verschillende groepen BN-ers. Wat dit betreft was de opzet dus totaal anders dan Big Brother 1999: het was vooraf opgenomen en de Vips zaten maar vijf dagen in het huis.

Kijkcijfers dalen dramatisch

"Dat de formule Big Brother nog lang niet is uitgemolken bewijst de eerste editie." Met deze zin introduceerde Veronica de serie Big Brother Vips bij het publiek. Het programma zou zelfs interessanter worden dan Big Brother 1999: "In een week Big Brother VIPS gebeurt gewoon meer! Dat wordt weer een nieuwe verslaving..."

De kijkcijfers laten zien dat Veronica het mis had. De normale uitzending 's avonds trok gemiddeld 379.828 kijkers. In vergelijking met de kijkers van Big Brother in 1999 is dit wel heel erg weinig. Toen keken er gemiddeld 1.353.099 mensen naar de normale avond uitzending, om nog maar niet te beginnen over de speciale programma's op donderdag avond en in het weekend. Klik hier voor meer!

Big Brother 1999

Als herinnering aan het begin van een nieuwe periode in de geschiedenis van de televisie heeft Komodo Services een herinneringssite voor Big Brother 1999 ingericht. Natuurlijk vormde onze site over dàt programma de basis. Klik hier voor meer!© Copyright 2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden