Komodo Services - Big Brother


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 staat de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother 1999
Alles over de eerste reeks van Big Brother. Het programma, de verhalen, de bewoners en nog veel meer!

Verhalen
Week 1
Een 1-2 tussen Theo van Gogh en Emile Ratelband.
Week 2
Kim Holland verzorgt vrouwenweek.
Week 3
Henk Bres snapt er helemaal niks van.
Week 4
Tatoo-koning Henk Schiffmacher maakt totempaal.

Vips
Week 1
Theo van Gogh - Christine van der Horst - Antje Monteiro - Emile Ratelband - Monique Sluyter - Johan van der Velde - Ad Visser
Week 2
John Blankenstein - Ben Cramer - Kim Holland - Des'Ray Manders - Harry Slinger - Manon Thomas
Week 3
Henk Bres - Maja van den Broecke - Menno Buch - Isabelle Kuylenburg - Nicky Nicole - Mike Starink
Week 4
Maya Eksteen - Anneke Gronloh - Theodoor Holman - Maxine - Henk Schiffmacher - Ronnie Tober

Big Brother Vip: Anneke Grönloh

Anneke Grönloh (1942) bracht haar jeugd door in jappenkampen. Na het einde van de bezetting van haar geboorte eiland zong ze al de kinderliedjes die van van haar moeder leerde voor Nederlandse militairen. In 1949 kwam het gezin terug in Nederland en ze ging zich op school actief bezighouden met cabaret.

Op zestienjarige leeftijd trad Anneke Grönloh weer op voor militairen, maar nu in Duitsland en België onder de naam Yokkot-jang. Op haar Eindhovense school kwam ze in contact met Peter Koelewijn. Die zat een klas hoger en speelde al in een eigen band: Peter En Zijn Rockets. Samen met die jongens trad ze op veel feesten op en werd ze bekend als Miss Dynamite.

Nadat Anneke Grönloh haar diploma haalde, ging ze werken bij de DAF-fabrieken. Al snel houdt ze daar op, want in 1959 liet ze in de finale van het beroemde Cabaret der Onbekenden met haar versie van Ma, he's making eyes at me alle andere deelnemers, waaronder Peter Koelewijn, ver achter zich.

Vanaf dat moment stonden de platenmaatschappijen staan in de rij. Ze ging met Phonogram in zee en in 1960 verscheet Anneke Grönloh's eerste single Asmara. In Nederland was hiervoor weinig interesse, maar in Singapore stond het nummer drie maanden bovenaan in de hitparade.

De tweede single Maar Charley stuurde me bloemen had in Nederland aanzienlijk meer succes. Dit tienerrepertoire werd uitgebreid met nummers als Flamenco rock en Slobbertrui. Vooral het laatste nummer veroorzaakte een ware rage.

Anneke's veelzijdigheid viel in dit vroege stadium van haar carričre al op. Naast de tienerliedjes verschenen er ook Engelse en Maleise opnamen van haar, onder anderen met The Rivertown Dixieland Jazzband. Toch was het een Nederlands lied dat voor de grote doorbraak zorgde: Brandend Zand kreeg in recordtijd goud en stond drie maanden op nummer één in de hitparade. Het nummer werd pas van de eerste plaats verwijderd door haar eigen nummer Paradiso dat weer goed was voor een maandenlange topnotering.

Jarenlang trok Anneke Grönloh daarna met tournees door verschillende landen, zoals Singapore, Maleisië, Indonesië, Suriname, Spanje, Portugal, Griekenland en Duitsland. Nummers als Soerabaja, Cimeroni en Wladimir werden ook razend populair en Anneke Grönloh presenteerde drie jaar lang haar eigen televisie programma.

In 1964 deed Anneke Grönloh mee aan het Eurovisie Songfestival met het lied Jij bent mijn leven en eindigde daarme op de negende plaats. Een jaar later werd ze de leading lady in de Sleeswijk-Revue in Carré. Maar trok ze later door het land met Ramses Shaffy in het theaterspektakel Shaffy Verkeerd.

Eind jaren 70 opende Anneke Grönloh met haar man restaurant Het Koetshuis in het centrum van Eindhoven. Al snel bleek dit niet te combineren met haar drukke zangagenda. Want de publieke belangstelling nam zowel in binnen- als buitenland weer toe. Met Santo Domingo kwam ze weer hoog in de hitlijsten terecht.

In vierde Anneke Grönloh haar 35-jarige artiestenjubileum. Ze vloog naar Singapore voor een optreden in het Indoor Stadium. En snel daarna verzorgde ze in een uitverkochte Stadsschouwburg in Amsterdam een gala-concert dat uitstekend ontvangen werd. Op dezelfde dag verscheen haar nieuwe album waarna haar debuutsingel Als een kind wekenlang in de hitlijsten stond.

Anneke Grönloh werd in 1997 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en staat vijf keer vermeld in het Guinness Book of Records voor haar prestaties in de hitleisten. Vorig najaar liet ze weer van zich horen. Niet alleen door haar 40-jarig artiestenjubileum, maar ook door haar claim tegen haar platenmaatschappij waarvan ze te weinig royalties uitbetaald had gekregen.© Copyright 2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden