Komodo Services - Big Brother


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 staat de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother 1999
Alles over de eerste reeks van Big Brother. Het programma, de verhalen, de bewoners en nog veel meer!

Verhalen
Week 1
Een 1-2 tussen Theo van Gogh en Emile Ratelband.
Week 2
Kim Holland verzorgt vrouwenweek.
Week 3
Henk Bres snapt er helemaal niks van.
Week 4
Tatoo-koning Henk Schiffmacher maakt totempaal.

Vips
Week 1
Theo van Gogh - Christine van der Horst - Antje Monteiro - Emile Ratelband - Monique Sluyter - Johan van der Velde - Ad Visser
Week 2
John Blankenstein - Ben Cramer - Kim Holland - Des'Ray Manders - Harry Slinger - Manon Thomas
Week 3
Henk Bres - Maja van den Broecke - Menno Buch - Isabelle Kuylenburg - Nicky Nicole - Mike Starink
Week 4
Maya Eksteen - Anneke Gronloh - Theodoor Holman - Maxine - Henk Schiffmacher - Ronnie Tober

Kijkcijfers dalen dramatisch

"Dat de formule Big Brother nog lang niet is uitgemolken bewijst de eerste editie." Met deze zin introduceerde Veronica de serie Big Brother Vips bij het publiek. Het programma zou zelfs interessanter worden dan Big Brother 1999: "In een week Big Brother VIPS gebeurt gewoon meer! Dat wordt weer een nieuwe verslaving..."

De kijkcijfers laten zien dat Veronica het mis had. De normale uitzending 's avonds trok gemiddeld 379.828 kijkers. In vergelijking met de kijkers van Big Brother in 1999 is dit wel heel erg weinig. Toen keken er gemiddeld 1.353.099 mensen naar de normale avond uitzending, om nog maar niet te beginnen over de speciale programma's op donderdag avond en in het weekend.

Wie naar de kijkcijfers van Big Brother 1999 kijkt, ziet daarin stijgende lijn. Hieronder staat een grafiek met de kijkers van Big Brother Vips. Hoewel niemand de dalende lijn kan ontgaan probeerde Veronica in de vierde week van het programma nog steeds het tegendeel te beweren: "Dat de formule Big Brother nog lang niet is uitgemolken bewezen de eerste weken al."

Kijkcijfers Big Brother Vips

Naast de dalende lijn die voor de gehele serie te zien is, is er ook voor elke week afzonderlijk een dalende lijn te zien. In het begin van elke week waren de kijkers steeds benieuwd naar de nieuwe bewoners - en keken meer dan de vrijdag ervoor - maar verloren al snel hun interesse.

Vooral in de eerste week was de dalende wekelijkse trend overduidelijk. De zet om het programma vanaf de tweede week op een andere tijd uit te zenden pakte goed uit. Hoewel de kijkcijfers bleven dalen, bleef gedurende de tweede en derde week het marktaandeel in ieder geval gelijk.

De grafiek toont ook nog eens aan wat alle programmamakers al jaren weten: sex scoort. De herhaling van donderdag in de tweede week was speciaal bewerkt om een korte striptease van Kim Holland te tonen. Deze dag werd de herhaling dan ook beter bekeken dan de normale uitzending.

De laatste week van Big Brother Vips viel eigenlijk helemaal in het water. De hoeveelheid kijkers was erg laag en het marktaandeel was ook om te huilen. Een kleine troost voor de programmamakers: in deze week was het Europees kampioenschap voetbal in volle gang en zaten er over het algemeen meer mensen voor de televisie.© Copyright 2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden