Komodo Services - Big Brother


Big Brother
International Big Brother
Big Brother started in The Netherlands but is now broadcasted all over the world!
Big Brother 2000
Najaar 2000 staat de Nederlandse TV weer in het teken van Big Brother. De beste links en de Big Big Brother Poll!
Big Brother 1999
Alles over de eerste reeks van Big Brother. Het programma, de verhalen, de bewoners en nog veel meer!

Verhalen
Week 1
Een 1-2 tussen Theo van Gogh en Emile Ratelband.
Week 2
Kim Holland verzorgt vrouwenweek.
Week 3
Henk Bres snapt er helemaal niks van.
Week 4
Tatoo-koning Henk Schiffmacher maakt totempaal.

Vips
Week 1
Theo van Gogh - Christine van der Horst - Antje Monteiro - Emile Ratelband - Monique Sluyter - Johan van der Velde - Ad Visser
Week 2
John Blankenstein - Ben Cramer - Kim Holland - Des'Ray Manders - Harry Slinger - Manon Thomas
Week 3
Henk Bres - Maja van den Broecke - Menno Buch - Isabelle Kuylenburg - Nicky Nicole - Mike Starink
Week 4
Maya Eksteen - Anneke Gronloh - Theodoor Holman - Maxine - Henk Schiffmacher - Ronnie Tober

Big Brother Vips - Week 1

22 tot 26 mei 2000: Het publiek kan weer meekijken in het Big Brother huis. Dit keer waren de beelden twee weken eerder opgenomen en waren de bewoners niet à la Bart, Ruud en Willem. Het waren zeven heuse bekende Nederlanders:

De eerste week van het nieuwe programma was vooral een 1-2 tussen Theo van Gogh en Emile Ratelband. Als twee goede vrienden leken ze het overal over eens te zijn en trokken ze steeds samen op. Dit terwijl vooraf natuurlijk door iedereen werd verwacht dat deze twee de confrontatie op zouden zoeken. De regie van Veronica liet de andere kant van de twee mannen zien: Theo is niet zo pessimistisch als hij zich voordoet en Emile is niet altijd zo positief. De belofte om herrie te gaan schoppen die Theo vooraf in de Telegraaf deed, viel dus in het water.

Monique Sluyter kreeg de groep over zich heen omdat ze commerciële bedoelingen zou hebben met haar verblijf in het Almeerse huis. Waarom de anderen zo geschrokken reageerden is onduidelijk: Wie zat er geheel zonder belangen? Allemaal kregen ze door deelname aan Big Brother Vips extra publiciteit. Naamsbekendheid en aandacht is alles voor bekende Nederlanders. Zonder publiciteit kunnen ze niet overleven.

Waarschijnlijk was Johan van der Velde nog wel degene met de minste belangen. Hij werd dan ook nauwelijks in beeld gebracht en kwam op de andere momenten weinig intelligent en interressant over. Johan was dan ook de enige die voor zijn beroep niet afhankelijk is van publiciteit. Eigenlijk is hij ook geen echte bekende Nederlander. Johan kent Ruud persoonlijk en wilde met hem mee kunnen praten over Big Brother.

Na de eerste week Big Brother Vips lijkt het erop of in elke Big Brother serie, zelfs in De Bus, een koppel gevormd moet worden. Tijdens Big Brother 1999 waren het Bart en Sabine, bij Big Brother Vips waren het Emile Ratelband en Christine van der Horst.

Ad Visser schreef een liedje over Big Brother: saai, saai, zo ontzettend saai. Kunnen we binnenkort een nieuwe Big Brother CD verwachten?

Artikel: Kijkcijfers dalen dramatisch

Kijkcijfers Big Brother Vips - Week 1© Copyright 2000 Komodo Services - Alle rechten voorbehouden